Släng inte gammal mat

Att slänga mat som har passerat sitt bäst före-datum eller bröd som börjar bli torrt är ingen bra idé, varken för vår plånbok eller miljön. Lita i stället på din näsa, dina ögon och dina smaklökar. Vakuumpackat kött blir ofta bara mörare om datumet har gått ut, mjölk går bra att dricka så länge den inte surnat och ägg tar otroligt lång tid på sig att bli dåliga. Så titta, lukta och smaka innan du slänger. Och jaga röda lappar i butiken, speciellt på vakuumpackat kvalitetskött!

Nätet är dessutom fullt med recept som använder torra brödkanter och annan, ”gammal mat” som viktiga ingredienser. Till exempel kan lite torrt bröd bli en italiensk festmåltid. Många av de mest klassiska recepten från hela världen har kommit till för att ta tillvara rester. Så gör det till en vana att aldrig slänga något ätbart!

Håll utkik efter välsmakande recept på utgången mat på bloggen i framtiden. Tills dess kan ni roa en med att ladda ner den eminenta appen ResQ eller varför inte besöka Emmaus returcafé i Mariehamn, två initiativ som räddat många matrester från soptunnan och sparat mig många euro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s