Men vad ska du tjäna pengar på?

Jag har fått flera frågor om hur jag egentligen ska tjäna pengar på sajten och vad som är På grön kvists affärsmodell. Det hela kan sammanfattas så här.

  • Inspirera mig själv och andra. Även om jag redan i dag lever ganska ekonomiskt och hållbart behöver jag ”grönkvista” mig själv. Merparten av mina placeringar är till exempel inte hållbara i dag, men det tänker jag ändra på. Genom att driva På grön kvist skaffar jag mig kunskap och jag pushar mig själv till att göra mitt sparande helt hållbart, vilket jag tror gynnar min ekonomi på lång sikt. Jag vill också att alla de val jag gör ska vara bra för miljön, oavsett om det handlar om vilken mat jag äter eller vilka kläder jag köper. På grön kvist är en process där jag skaffar och delar med mig av kunskap om de här sakerna.
  • Marknadsföring. Min huvudsakliga intäktskälla framöver är som frilansade journalist och forskare. Som frilansare är det viktigt att marknadsföra sig själv, men i stället för att bara ha en sida med mina kontaktuppgifter, mitt cv och min portfolio försöker jag på samma gång göra något som jag tycker är roligt och som kan göra lite nytta. Med lite tur blir någon uppdragsgivare inspirerad av sajten, vilket gör att jag får fler eller intressantare frilansjobb.
  • Nya tjänster. Jag planerar att vid ett senare tillfälle lägga till fler tjänster på sajten. Det kan blir fråga om workshops för privatpersoner, organisationer eller företag som vill få hjälp med ekonomi- och hållbarhetsfrågor samt hur de hänger ihop. Det kanske uppstår en efterfrågan på coachning hos människor som verkligen är motiverade att försöka spara en större del av sin inkomst och använda pengarna så den positiva effekten på miljön blir så stor som möjligt. Det är heller inte omöjligt att jag sätter ihop föreläsningspaket om hur man ”grönkvistar” sin privatekonomi, om hållbara placeringar, och så vidare. Någon form av webbshop är heller inte utesluten.

Så just nu är På grön kvist lika delar välgörenhet, marknadsföring och något jag kanske kan tjäna pengar på i framtiden. Hoppas det förklarar saken, annars går det bra att mejla på fredrik.rosenvist[at]gmx.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s