Fredrik har mångårig erfarenhet av kommunikation, journalistik och forskning. Han har jobbat i över tio år på en nyhetsredaktion, både som reporter, debattredaktör och nyhetschef. Han har skrivit flera böcker, gjort ett antal utredningar samt doktorerat och undervisat i ekonomisk historia vid Lunds Universitet. Sedan 2019 driver han På grön kvist. Du når honom på +358-400-183846 eller genom att mejla.

Prisexempel

Timtaxa: 68 euro
Whitepaper (litet): 1200 euro
Whitepaper (stort): 1200-4500 euro
Texter till årsberättelse: ca 6800 euro
Nativeannons (1/2 sida): 150 euro
Pressmeddelande: ca 200 euro

Alla priser är exklusive moms.

Fredrik Rosenqvist hjälper dig att skapa målgruppsanpassad kommunikation som har förmågan att intressera, inspirera och övertyga.

Årsberättelser

Årsberättelser är en unik möjlighet för företag och föreningar att bygga sitt varumärke. Men då krävs det ett strategiskt tänk kring innehållet, rätt tonalitet på det som finns innanför pärmarna och texter som samspelar med bilder och grafik. Hur mycket texterna till en årsberättelse kostar beror på ambitionsnivån och omfattningen samt om det ingår redaktörsuppgifter i skribentuppdraget. Men en bra tumregel är att texterna till en riktigt bra årsberättelse sällan tar mindre än 100 timmar att producera, det vill säga en totalkostnad på cirka 6.800 euro.

Whitepapers

Oavsett om vi pratar om företag, organisationer eller politiska partier är så kallade whitepapers ett väldigt effektivt sätt att generera leads, bygga varumärken och skapa starka band till kunder och andra intressenter. Ett kortare whitepaper på mellan 5 och 10 sidor kostar cirka 1.200 euro och ett längre, mer djupgående på fler än 10 sidor kostar mellan 1.200 och 6.500 euro beroende på omfattningen.

Nativeannonser

Nativeannonser är betalt innehåll i form av artiklar eller inlägg på till exempel tidningshemsidor, i tryckta tidningar eller på sociala medier. Jämfört med vanliga annonser är nativeannonser ett väldigt kostnadseffektivt sätt att generera bra leads och uppnå hög konverteringsgrad. Kostnaden för en nativeannons (cirka 350 ord) är ungefär 150 euro, lite beroende på innehållet.

Pressmeddelanden

För den som vill få ut sitt budskap i media är pressmeddelanden fortfarande det enklaste, mest effektiva och billigaste sättet. Men för att redaktioner ska plocka upp pressmeddelandet och för att vinklingen ska bli den önskade är det viktigt att dispositionen, rubriksättningen och tonen är den rätta. Kostnaden för ett pressmeddelande är ungefär 200 euro, så ta kontakt om du har något viktigt du vill få ut i media så hjälper jag er.

Debattinlägg

Trots att retoriken är en 2.500 år gammal lära finns det fortfarande få som behärskar den. Det här gör att de som kan kombinera kunskaper i retorik med en stilistisk förmåga har en stor fördel i samhällsdebatten. Att skriva debattinlägg kan vara ett effektivt sätt både för företag, föreningar och politiska partier att bilda opinion för just sina hjärtefrågor. Förutom att jag spökskriver debattinlägg håller jag även utbildningar för olika företag och föreningar i att skriva opinionsbildande texter. Under mina år på Ålandstidningen skrev jag själv över 300 ledare och var debattredaktör i drygt fem år.

Copywriter

I vårt moderna samhälle ser vi text i princip överallt: i annonser, på skyltar, på bloggar, i inlägg på sociala medier samt i olika former av broschyrer, kundtidningar och informationsblad. Att anlita en professionell copywriter garanterar inte bara att det blir rätt utan även relevant, intressant och tydligt. Det här gäller oavsett om det handlar om korta annonstexter eller längre texter som exempelvis ett lyckat kundcase på en företagssida. Jag jobbar som copywriter åt ett flertal företag och organisationer på Åland, bland annat genom att jag ingår i April kommunikations nätverk.

%d bloggare gillar detta: