Fredrik Rosenqvist, tel: +358-0400183846, mejl: fredrik@pagronkvist.ax

Det hela började med att jag som nioåring läste en Kalle Anka-strip, där vår sjömansklädda hjälte genom att utnyttja utbud och efterfrågan på ett smart sätt lyckades byta en penna mot en lyxbil genom en rad transaktioner. Mitt intresse för ekonomi var fött och 20 år senare tog jag en doktorsexamen vid Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet.

2008 tog jag en paus i min undervisning och min forskning för att jobba en sommar som journalist på Ålandstidningen. Det visade sig bli världens genom tiderna längsta sommarjobb, där jag arbetade som heltidsanställd på tidningen fram till våren 2019, främst som ledarskribent, debattredaktör, nyhetschef och med särskilt ansvar för (skräll) tidningens ekonomi- och näringslivsbevakning.

Trots att jag älskade journalistyrket släppte jag aldrig riktigt taget om forskningen, utan gjorde under åren flera utredningar på uppdragsbasis samt höll olika föreläsningar. Bland annat har jag skrivit flera rapporter för FORES samt Arena för tillväxt, jag har blivit publicerad på DN Debatt och presenterat mina forskningsresultat för två olika tidigare ministrar i Sveriges regering.

Genom alla år har jag fortsatt att vara en riktig ekonominörd. Jag har en mer noggrann uppföljning av min egen privatekonomi i Excel-dokument än de flesta börsbolag, jag loggar antagligen in på min nätbank lite för ofta, jag är mer än lovligt sparsam och min fru tycker absolut inte om att jag läser Wall Street Journal både vid frukost- och middagsbordet.

På senare år har jag även börjat intressera mig mer och mer för miljön. Jag anser att vi har ett stort problem både med klimatet och Östersjön och problem är till för att lösas. Därför vill jag försöka använda all min envishet och allt det jag lärt mig genom åren för att faktiskt göra något som verkligen gör skillnad. Och just det, jag är även en fena på italienska med stor fäbless för Toscana.

I dag ägnar jag mig, förutom att driva den här sajten, åt content writing, utredningar, omvärldsanalys, språkgranskning, frilansjournalistik och digital marknadsföring. Nyfiken? Kontakta mig!

Fredrik Rosenqvist, tel: +358-0400183846, mejl: fredrik@pagronkvist.ax